Sammenlign a-kasse priser og lad ikke renoveringen gå i stå

Annonce

Hvis du er ved at renovere dit hjem, så ved du udmærket at det koster mange penge. Derfor har du ikke råd til at blive afskediget fra dit arbejde. Hvad hvis uheldet er ude? Så bliver du nødt til at være forsikret så du kan modtage dagpenge. Det kan også være, at du får en arbejdsskade. Det kan være alt fra fysisk at være slidt ned, til en kortvarig sygemelding grundet et fald eller at du sygemeldes grundet stress eller depression. Ligegyldigt hvad du sygemeldes med, så er det vigtigt, at du tager hånd om problemet og ikke haster dig tilbage på arbejde, da dette blot kan skade dig på længere sigt. Læs med herunder og forstå vigtigheden af en a-kasse for dig.

Hvilken a-kasse skal jeg have?

Der findes mange forskellige a-kasser og hver enkelt er henvendt til en bestemt profession. Da der er så mange forskellige at vælge imellem, så er der naturligvis også mange forskellige priser at korrigere rundt i. Det er derfor en god ide at sætte sig ind i de forskellige, men sammenlign a-kasse priser. Du skal finde den der støtter dig bedst muligt i din hverdag. Er du stadig studerende er en a-kasse ikke ligegyldig. Den kan hjælpe dig, hvis du som nyuddannet ikke kan finde et arbejde. I dette tilfælde udbyder de fleste a-kasser gratis medlemskab til unge under 30 år, som studerer. Du skal derfor ikke tænke videre over økonomien i disse år. En a-kasse er altid vigtigt.

Hvorfor er en a-kasse så vigtig?

Som du måske har kunne læse ud fra det ovenstående, så er a-kassen din økonomiske sikring under ledighed. En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, som udbetaler dagpenge under ledighed til dig. A-kassen forbindes ofte med det offentlige, men er i virkeligheden en række private organisationer. Staten kommer først ind i billedet, når a-kassen betaler hertil. Det betyder altså, at du slipper for det offentlige system, når du er ledig. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, får du ikke ubetalt dagpenge herfra og skal derfor gennem kommunen og søge om en kontanthjælpsydelse.

Hvornår skal jeg melde mig ind?

Det er vigtigt at forstå, at du ikke først skal melde dig ind i en a-kasse, når du behøver hjælpen. Det gælder på samme måde som sygesikring Danmark, hvor du også skal meldes ind medens du stadig er rask. En af betingelserne for at få udbetalt dagpenge er nemlig, at du skal have været medlem et år forinden brugen. De andre betingelser råder over, at du ikke må være under uddannelse og at du skal være til rådighed for arbejdsmarkedet. Hvad vil det sige at være til rådighed for arbejdsmarkedet? Det vil sige, at du skal være aktivt jobsøgende hos et jobcenter, hvor du deltager i møder vedrørende din sag. Det indebærer også at du vil kunne tage på arbejde indenfor en dags varsel. Der vil altså betyde, at du ikke blot kan rejse på ferie under din ledighed, men være en aktiv ledig. Hos fagforeningerne kan du få hjælp til at skrive CV og til at søge de bedste jobs til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *