Det skal du huske når du maler vinduer

En af de mest udsatte ting på et hus er vinduerne. De skal kunne stå imod al slags vind og vejr, og det slider meget på dem. At udskifte sine vinduer vil i de fleste tilfælde være en dyr fornøjelse og derfor er ordentlig vedligeholdelse ekstremt vigtigt. Hvis man ikke vedligeholder sine vinduer regelmæssigt, så vil der med tiden være risiko for, at vand og fugt trænger ind i selve træet, og hvis det sker, så rådner træet og vinduerne skal udskiftes.

Vedligeholdelse af vinduer består typisk i, at få dem malet regelmæssigt. At male er ikke det mest spændende i verden, men hvis man gør det selv, så er der en helt masse penge at spare. Hvis man har gjort sit forarbejde ordentligt, så er det faktisk ikke så svært. Hvis man samtidig har nogenlunde styr på teknikken omkring maling af vinduer, så kan man også spare en helt masse tid.

Gør det nemt – få et billigt malertilbud her

Sådan maler du dine vinduer

Når man skal male noget, så er det altid vigtigt at forarbejdet er gjort ordentligt. Et godt forarbejde giver det bedste resultat i den sidste ende. Det første man skal huske er, at få renset vinduerne godt. Det anbefales at man bruge en grundrens og en svamp til at få alt skidt væk. Samtidigt med at man renser vinduerne, skal man huske at fjerne løse malingrester og andet, der kan skabe ujævnheder i den nye maling.

Når man har renset vinduerne grundigt, så skal de slibes ned, så man undgår ujævnheder. Til dette kan man bruge slibepapir i korn 150 og jo mere grundig man er, jo bedre bliver slutresultatet. Når træet er slebet, så skal alt støvet børstes væk med en blød børste eller en støvkost. Når træet er slebet jævnt og pænt, så starter man med at give det en grunder. Den grunder man bruger skal altid tørre i mindst 24 timer, da dette giver det bedste resultat. Efter træet har fået grunder og det er tørret, så kan man begynde med selve malingen af vinduerne. Her er det vigtigt, at man kommer omkring alt træet og sørger for at give det mindst 2 gange maling. Brug gerne en 25-35 mm pensel når du maler og brug afdækningspapir eller tape til at afdække med langs vinduskarm og paneler. Hvis du følger disse råd, så vil du helt sikker opnå det bedst mulige resultat og samtidigt spare massere af penge.

Gør det nemt – få et billigt malertilbud her

vindueskarm maler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *