Giv dit hjem et fedt retrolook med de rette møbler

Retrostil i hjemmet

Der findes helt overordnet set to slags mennesker. Dem, der elsker retrolooket, og dem, der ikke gør. Denne artikel er til dig, der tilhører den første slags! Her ser vi nærmere på, hvordan du kan pifte dit hjem op med et retroagtigt look ved at vælge møbler, der passer perfekt ind i retrostilen.

Lænestolen – det mest retroagtige møbel af dem alle!

Når vi taler om retromøbler, er det ganske enkelt helt umuligt at komme udenom lænestolen. Der findes masser af flotte, fede og finurlige lænestole i retrostil, der hurtigt får din stue til at skille sig mærkbart ud. Et godt tip i den sammenhæng er at gå på jagt efter lænestole hos marskandisere og genbrugsforretninger – her kan du ofte være heldig at falde over en ældre lænestol, der passer lige til din smag.

Kun fantasien sætter grænser

Det er imidlertid langtfra kun lænestolen, der kan fungere som et retroagtigt møbel. Borde, stole, sofaer, skabe og andre møbler kan ligeledes finde i retrostil, og derudover er der også masser af muligheder for at købe møbler, der er lavet af genbrugsmaterialer, og dermed bidrager til retrolooket. Det kunne f.eks. være et garderobestativ lavet af vandrør, eller et bord lavet af en kabeltromle. Tidligere har europapaller også været populære til at anvende som alt fra borde og stole til senge og sofaer, og denne type møbler kan du derfor også vælge at puste liv i igen.

Retrostil for viderekomne

Kan du ikke få nok af retrostilen, er der også mulighed for at gå hele vejen. Det kan du f.eks. gøre ved at vælge retrotapet i 70’er farver. En anden mulighed for at gå hele vejen kunne være at vælge retroklinker og et farvet toilet på badeværelset. Så er der i hvert fald ingen, der er i tvivl om, at dit hjem er retroinspireret!

Vælger du at gå ned ad denne sti, gælder det om at lægge dig fast på en bestemt periode – f.eks. 70’erne – og så holde fast i farverne fra denne periode. Det bliver hurtigt et mismatch i farver og stil, hvis du begynder at blande de mørke og brune farver med pastelfarver eller andre farver, men holder du dig til en bestemt periode, kan du sagtens folde dig helt ud og gennemføre retrostilen fra top til tå i dit hjem. Retrostilen er en balancekunst, men lykkes den, er resultatet som regel rigtig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *