Nye Mahogni vinduer

Nye Mahogni vinduer

Hvad er mahogni egentlig?
Selve udtrykket mahogni benyttes om mange forskellige typer af mørkt farvet tømmer, hvor det oprindeligt kun dækkede over træ fra arten af slægten Mahogni (mellemstore til store, løvfældende (eller delvist løvfældende) træer), der er de tømmersorter, der i dag hedder henholdsvis Cubansk mahogni, Hondurasmahogni, samt Stillehavsmahogni. Faktisk, så har dette været så efterspurgt, at man har valgt at gå hen og frede alle de forskellige arter. Alle de fredede arter er opført på CITESlisten, som er en konvention af 2. marts 1973 om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter.

Navnet Mahogni bruges ligeledes forholdsvis ofte om tømmer fra arter af afrikanske mahognislægt kaldet Khaya, der er nært beslægtet med Swietenia, og som får betegnelsen afrikansk mahogni. Mahogni kan derudover også henvise til en bredere gruppe af alt det tømmer, som kommer fra arter af de tre nærtstående slægter, der henholdsvis er Swietenia, Khaya og Entandrophragma. Tømmer, der komme fra arten Entandrophragma forhandles primært under dets artsnavn, dog er ordet mahogni ofte sat sammen med det.

Der eksisterer ligeledes en række mahognisorter, som man kalder dem, der blandt andet bærer navne såsom ’’Fillipinsk mahogni’’. Akkurat disse typer tømmersorter er ikke ægte mahogni.

Hvor kan man få nye mahogni vinduer?

Nye Mahogni vinduer
Nye Mahogni vinduer
Er du tilfældigvis faldet for mahognitræets flotte look og derfor godt kunne tænke dig at investere i par dekorative mahogni vinduer, så er det dig muligt at finde en lang række forhandlere, der tilbyder forskellige typer mahogni vinduer. Du kan eventuelt gå på nettet, hvor det er dig muligt at finde tonsvis af forhandlere. En hjemmeside, der især er værd at tage et kig på er jvk.dk, der tilbyder nogle forskellige typer vinduer i mahogni. Alle de mahogni vinduer, dette firma tilbyder, er i afrikansk mahogni, som også er kendt som Khaya. Selve træet kommer fra kontrollerede savværker (garanterer JVK), der har pligt til at sikre en vedvarende beskyttelse af tropeskovene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *